HK201210 1127

Vijf redenen om aan te sluiten bij de KNLTB

Door je aan te sluiten bij de KNLTB maak je deel uit van het grootste tennis- en padelnetwerk van Nederland, waar meer dan 750.000 spelers wachten om bij jouw club te spelen. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste vijf redenen om je aan te sluiten bij de KNLTB. Geen reden om te twijfelen! 

1. Omzetkansen

Samenwerken met de KNLTB opent deuren naar nieuwe zakelijke kansen. Met de KNLTB maak je deel uit van een community met ruim 750.000 tennis- en padelspelers. De ambitie is om in 2026 één miljoen spelers in het netwerk te hebben. Leden en niet-leden komen graag naar sportclubs die aangesloten zijn bij de KNLTB vanwege de kwaliteit en de mogelijkheden om mee te doen aan (flex)competities, toernooien en andere evenementen. Via het platform en de app Meet & Play kunnen ongebonden spelers eenvoudig een baan huren en meedoen aan activiteiten. Dit is niet alleen goed voor je baanverhuur en je bezoekersaantallen, ook voor je baromzet. Driedubbele winst dus!

2. Aanbieden van KNLTB-competities en toernooien

De KNLTB organiseert het hele jaar door een gevarieerd wedstrijdaanbod voor tennis en padel. Naast de reguliere tennis- en padelcompetities faciliteren we ook flexcompetities en toernooien, van starters tot professionals. Dit trekt spelers van alle niveaus aan, vergroot de binding met spelers én zorgt voor een extra inkomstenbron. Wat doet de KNLTB voor de spelers en jouw sportcentrum of -club? Wij verzorgen de indeling van alle KNLTB-competities, stellen de -toernooikalender samen, onderhouden het dynamisch speelsterkte systeem (DSS), maken flexcompetities en ladders via de KNLTB Match App mogelijk en zorgen voor de publicatie en promotie daarvan. De Nederlandse tenniscompetitie is al de grootste van Europa en de competitie van de padelsport groeit ook explosief door de populariteit van de sport.

3. Regionale online advertising

Door je aan te sluiten bij de KNLTB en gebruik te maken van Meet & Play, is jouw aanbod via het platform en de app vindbaar voor tennis- en padelspelers. De KNLTB zorgt voor regionale advertising voor Meet & Play via Google en social media. Met Meet & Play is het heel makkelijk om je sportcentrum of -club te promoten bij een breder publiek en het trekt spelers uit jouw omgeving naar jouw tennis- en padelbanen.

4. Promotie van de tennis- en padelsport

De KNLTB zorgt door promotie van de tennis- en padelsport in Nederland voor een sterke sportgemeenschap. Ook stimuleren we hiermee de groei van zowel de sport als jouw centrum. Naast landelijke events zoals Libéma Open en het EY NK Padel verzorgt de KNLTB ook landelijke en regionale campagnes om de spelerscommunity te laten groeien. We doen dit via de KNLTB platforms (websites), publicaties en social media kanalen, waar we ook regelmatig aanbieders in the spotlight zetten.

5. Belangenbehartiging

De KNLTB is er om jouw belangen en de belangen van de sporters te behartigen. Met ons gecombineerde aanbod van tennis en padel brengen we miljoenen Nederlanders op een gezonde manier in beweging en ons streven is om nog meer mensen meer te laten tennissen en padellen. Daarvoor is het essentieel dat onze sporten bereikbaar en betaalbaar zijn en blijven. Hiervoor zijn we onder meer afhankelijk van overheid, politiek en maatschappelijke partners zoals NOC*NSF. De KNLTB behartigt de belangen van tennis- en padelclubs en lobbyt bij diverse instanties om beleid en besluitvorming te beinvloeden, op nationaal, regionaal en lokaal niveau. De onderwerpen lopen uiteen van geluidsnormen tot stijgende energielasten en de gevolgen van inflatie.

Kortom, sluit je aan bij de KNLTB en ontdek hoe jouw sportcentrum kan profiteren van alle kansen en voordelen die deze samenwerking met zich meebrengt.