Diederik Meijntjes

Diederik Meijntjes, Accountmanager Regio Noord

Maak kennis met Diederik Meijntjes

Regio: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht.
E-maild.meijntjes@knltb.nl
Telefoon: 06 44 59 44 88

 

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?

Ik tenniste tot mijn 16e in combinatie met voetbal, beide op goed niveau. Door een verkeersongeval op mijn 16e moest ik stoppen en ben ik mij, tijdens en na mijn studie Facilitaire Dienstverlening, meer gaan richten op het faciliteren en organiseren van sport en af en toe een balletje slaan. Inmiddels ben ik als sportliefhebber breed gericht op het kijken naar sport en het bevorderen van sport en bewegen als middel. Gevoed door mijn huidige levensfase ben ik enorm liefhebber van padel, met name vanwege het laagdrempelige en sociale karakter. Een nieuwe carrière als sporter in mijn 50e levensjaar ligt in het verschiet.

Wat betekent tennis/padel voor jou?

Tennis is, zowel privé als zakelijk, eigenlijk de basis in mijn leven. Binnen mijn tennisvereniging ben ik ooit in de jeugdcommissie gestart als vrijwilliger met het organiseren en communiceren van sport. Padel heeft mij uiteindelijk als sport dusdanig geraakt in al zijn facetten, dat ik mijn ambitie om een indoor- en outdoorsport op één plek als clubmanager heb kunnen verwezenlijken in de vorm van de succesvolle Peakz Padel-locatie met 15 banen in mijn woonplaats Zwolle. Het is de enige sportlocatie in mijn huidige ruim 25-jarige werkzame sportleven waar ik ook zelf binnen de lijnen van het veld ruim actief was. Sinds 1 april j.l. heel bewust de overstap naar de KNLTB gemaakt om met name landelijk bij te dragen aan kennisdeling en ontwikkeling van padel van “spelletje” naar sport. Dat kan maar op één plek, namelijk bij de verantwoordelijke sportbond.

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een aanbieder kunnen helpen?

Het is nog maar sinds korte tijd dat ik namens de KNLTB indoortennishallen en zelfstandige padelaanbieders mag adviseren en verbinden aan onze digitale diensten, partners en producten. Laten we het zo stellen: ik raak gemotiveerd door een lege tennis- of padelbaan en heb met mijn ervaring vanuit o.a. de Peakz Padel locatie en andere sportprojecten een mooie referentie die ik al goed heb kunnen delen op diverse locaties.

Welk thema is momenteel actueel ?

Ik merk dat het spelen van padelcompetitie via een zelfstandig centrum een erg actueel en tot voor kort nog redelijk onbekend item was. Iedere dag merk ik dat een sporter of aanbieder ons contact met vragen over competitie. Ook het creëren van een Veilig Sportklimaat in materiële zin met goedgekeurde padelaccommodaties is eveneens erg actueel en een absolute noodzaak in de kwaliteitsborging van de sport. Gevoed door het KNLTB Hallenplan is ook de verbinding met indoor tenniscentra ten behoeve van behoud en mogelijkheid van 12 maanden tennisaanbod uitdagend en actueel.

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager?

Het leukste aan mijn werk als Accountmanager is namens de KNLTB op pad te zijn en daar te zijn en te spreken waar het gebeurt, namelijk op de sportlocatie. In gesprek zijn met elkaar met een gezamenlijk belang namelijk zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om te tennissen en/of te padellen in organisatorische zin via het diverse aanbod van lidmaatschapsvormen, wedstrijden en ongebonden vormen als Meet & Play. En in materiële zin op kwalitatief goede accommodaties en tenslotte in personele zin onder leiding van deskundig, geschoold en vooral enthousiast bestuur en kader. Hopelijk kan ik daar als onderdeel binnen een vooruitstrevende organisatie een bijdrage aan leveren.